Tools

Reageren bij een hoofdimpact

Wat moet je doen als een sporter een hoofdimpact te verwerken krijgt en je bent niet zeker of dit een onschuldige impact was of niet? Geen eenvoudige vraag maar wij helpen je met deze richtlijnen verder! Onderstaande poster loodst je eenvoudig door de te volgen stappen. De QR-codes leiden je telkens naar de relevante tools! Download de poster en bijhorende sticker hieronder in een drukklare pdf.

Andere tools

Download hier de ontwikkelde tools die zich achter de QR-codes op de poster (en sticker) bevinden. Deze tools helpen je met de onmiddellijke reactie en een verantwoorde opvolging! Ze helpen je bij de herkenning van een mogelijke hersenschudding, geven richtlijnen inzake sporthervatting na een hoofdimpact en je vindt hier ook een mentale impact tool om correct door te verwijzen bij een mogelijke psychologische impact.

Hoe herken ik een hersenschudding?

Een hoofdimpact kan aanleiding geven tot een ernstig, en potentieel fataal, hersenletsel. Daarom is het van groot belang om een potentiële hersenschudding te herkennen. Deze tool helpt je hierbij! Heb kennis van de rode vlaggen en doorloop het stappenplan.

Download tool

Tool herkenning.jpg
Tool sporhervatting.jpg

Sporthervatting na een hersenschudding

Na een hersenschudding moet sporthervatting verantwoord en gradueel gebeuren! Kom in deze tool alles te weten over de algemene richtlijnen over de herstelperiode en de sporthervatting na een impact op het hoofd.

Download tool

Zijn er ook mentale gevolgen?

Naast lichamelijke gevolgen, kan een impact op het hoofd ook psychologisch nazinderen, ongeacht de ernst van deze impact. Ga in deze tool na of verschillende situaties herkenbaar zijn.

Download tool

Psychologische richtlijnen na IOHH.png
Sluiten