Enkele sensibiliseringsvideo's

Het correct omgaan met hoofdimpact en er alles aan doen om de risico’s zo goed mogelijk te beperken is natuurlijk erg belangrijk. Onderstaande video’s zetten deze topics in de kijker. De eerste video zoomt in op het belang van het (correct!) dragen van hoofdbescherming. We hebben maar één hoofd, dat zo goed mogelijk beschermen is een evidente zaak! In de twee volgende video’s laten we enkele topsporters aan het woord om hun ervaring met hoofdimpact tijdens het sporten te delen. Wat hebben zij eruit geleerd? Bekijk de video’s en neem hun tips mee tijdens jouw sportbeoefening!

Getuigenissen

Sport slim. Bescherm je hoofd.

Met deze sensibiliseringsvideo zetten we het belang van het dragen van hoofdbescherming nog een keer extra in de verf!

Getuigenis Emmanuel

Emmanuel Stockbroekx vertelt openlijk over de weg die hij moest afleggen om opnieuw fit op het hockeyveld te staan, na het hoofdletsel dat hij opliep tijdens de Play-offs van 2021.

 

Lees ook het Sporza artikel

Getuigenis Hanne

Hanne Desmet deelt haar ervaring met hersenschuddingen en gaat dieper in op de hersenschudding die ze opliep in aanloop naar de Spelen in Peking van 2022.

 

Lees ook het Sporza artikel

Getuigenis Sven & input dr. Depreitere

Rugbyer Sven D’Hooghe vertelt over de hersenschuddingen die hij doormaakte en wat hij daaruit leerde. Neurochirurg Bart Depreitere geeft hierbij nog extra heldere informatie en richtlijnen om te respecteren.

 

Lees het Sporza artikel

Visual Sven D'Hooghe en Bart Depreitere[56] kopie.jpg
Sluiten